събота, 26 март 2011 г.

нАучна справка





Таджикистански инженери от душанбейския Институт по слаби и къси токове откриха интересна закономерност- телевизорите се включват при еднократно натискане на бутон "power" и съвсем изненадващо при повторно натискане се изключват. Учените обясняват странното явление с факта, че телевизионните приемници са свързани към електрическата мрежа посредством кабел чрез който черпят захранване. Това позволява да бъдат включвани и изключвани. При проведени опити с телевизор чийто кабел не е бил в контакт с електричество, явлението не се забелязва.

Виетнамски химици от Ханойския кулинарен институт извлякоха екстракт от немска овчарка. От него ще се произвеждат бульончета с вкус на куче, предназначени за вътрешния пазар.

Афганистански учени от Университета по архитектура и минно-подривна дейност, след многократни опити проведени със студенти-камикадзе, установиха какъв е звукът който издава бомбата секунди преди да се взриви. Звукът е- "уалааа уакбар".

При разкопки на Пернишката крепост, пернишки археолози откриха най-старият Фолксваген Голф  в света. По предварителни данни машината е принадлежала на Кракра Пернишки.

Чеченски лекари от института по обществено здраве доказаха че летенето със самолет е здравословно. Според професор Взградат Севзриваев, най-благотворно влияние върху човешкия организъм имат полетите до Москва.

Учени от неизвестно племе в амазонската джунгла откриха четири нови страни. Това са Бразилия, Боливия, Парагвай и Аржентина. Говорител на племето заяви, че в близко бъдеще се очаква същите учени да открият колелото и топлата вода.

Сомалийски учени откриха две парчета хляб и ги изядоха.

Японски учени бяха открити  под срутена сграда. Най-пострадалият  е с лек софтуерен дефект.

Български учени от Безалкохолната Академия на Науките не откриха нищо.


Няма коментари:

Публикуване на коментар