петък, 18 март 2011 г.

КРИВОТО ПРАВО НА ПРАВИТЕ КРИВИ



Колко прав е бил поетът когато е възкликнал "че на света е България само една, една, нашата мила родна страна"  защо? Защото принципите на американската мечта могат да бъдат създадени само от човек роден в България- страната на неограничените възможности...



Месец след като цигани протестираха за да защитят правото си на кражба, сме свидетели на друг акт на зараждаща се гражданска съвест. Справедливостта възтържествува за пореден път в страната ни, след като главният виновен за катастрофата с кола на НСО, случила се през април лани, отива на съд. Цветомир Богданов който неправомерно мина на зелен светофар с колата си и по този начин предизвика катастрофа отнемайки предимството на движещият се на разрешаващ червен сигнал автомобил на НСО, най-сетне е подведен под съдебна отговорност. Богданов е обвинен в умишлено присъствие на неподходящо място в неподходящо време и в преднамерена липса на екстрасенски способности, заради което не е успял да предвиди какво ще се случи 3 секунди напред в бъдещето и така е станал причина за пътния инцидент.

За щастие българските магистрати отново показаха хладнокръвна обективност, и за пореден път спасяват деня от злосторници. Междувременно информатори на "Безработническо дело" информират за готвени промени в закона за КАТ, според които всеки непредложил подкуп на пътен полицай е потенциална заплаха за сигурността на пътя и следва да бъде задържан. Асоциацията на  Пироманите в България (АПБ) пък се обяви за ограничаване на безнаказаното потушаване на пожари от огнеборците, които според АПБ по този начин потъпквали гражданските права на любителите на пламъка. Най-сензационното събитие което предстои да се случи в страната ни, обаче е готвеният декрет според който сестрите от престъпление разтърсило страната, посмъртно ще бъдат осъдени на смърт заради непредумишлено умиране по време на убийство, а всички ангажирани по случая полицаи и магистрати ще бъдат компенсирани заради годините които държавата им е изгубила в безплодната работа по това знаково дело.

Въобще хубави работи се случват в нашата мила родна страна. И хубаво се живее в нея. И щастливо, и сигурно...


Няма коментари:

Публикуване на коментар