сряда, 14 март 2012 г.

Преглед на печата за март 2014-та


Ето какви ще са заглавията в пресата през март 2014-та:

Хетеросексуалисти готвят парад в Пазарджик- организацията на хетеросексуалистите ще протестира срещу престъпленията от омраза и дискриминацията. Православната църква се обяви против готвеното мероприятие. Министър-председателят Яне Янев също заклейми проявата като "акт на група деморализирани граждани". Очаква се няколко хиляди членове на БГО "Джемини" да излезнат на контра-протест.

Студентски град с международно признание- Международната студентска общност обяви студентски град в София за един от най-добре устроените студентски центрове в света. Мястото се прочу със стотиците си библиотеки, спортни зали, добре изградената инфраструктура и тишината и спокойствието, които заобикалят студентите. Студентският град в София е на чело и в една друга любопитна класация- тази за най-ученолюбиви студенти. Оказва се, че 89 на сто от учащите не спят до късна доба, а използват това време за да залягат над учебниците.

България печели Евровизия за трети пореден път- След победоносното участие на Софи Маринова преди две години и фурорът който направи Милко Калайджиев в дует с мустака си, в Димитровград на миналогодишната Евровизия, тази година завърналата се на сцената поп-икона Радка Куршума безкомпромисно издуха конкурентите от Таджикистан, Кюрдистан, Пакистан и другите станове със осъвременения вариант на вечния си хит огнеборецо мой.

Страната остана без бездомни кучета-Последното бездомно куче у нас беше заловено тази сутрин в района на гробищен парк Бакърена фабрика докато заравяло кокали. Кучето ще бъде предадено  за съхранение в софийската зоологическа градина като последният екземпляр от изчезналата порода "улична преъзходна".

Отново размирици в българското гето в Сливен- Напрежението ескалирало след като група ромски скинари късно снощи връхлетели в българската махала "университето" и зпочнали да бият наред. Повод за размириците според началника на полицията в града, комисар Версачи Седефчов, са зачестилите посегателства и грабежи, от страна на българите спрямо мирното население. На друго мнение е председателят на Евробългар- Кънчо Цветелинов. Той твърди, че снощните нападения са поредната проява на расова нетърпимост от страна на ромите и са доказателство за дискриминационната политика наречена "десетилетие на ромското присъединяване" водена от ЕС срещу българите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар